Het Valborgkoor
 Linken
 Werbeck-cursussen,  workshops

Het Valborgkoor

Klik op de foto voor een vergroting

Het Valborgkoor is een landelijk gemengd koor. Sinds de oprichting in 1992 staat het koor onder leiding van dirigent Árpád Schermann. Op het moment telt het koor ongeveer 40 leden. De wijze waarop wij onze stem tot klinken brengen is gebaseerd op de visie van de Zweedse zangeres Valborg Werbeck-Svärdström
(1879-1972). Onze koorleden vertonen hier affiniteit mee. Het Valborgkoor maakt deel uit van de Stichting Valborg, een stichting met als doelstelling de stemontwikkeling volgens de visie van Valborg Werbeck-Svärdström te bevorderen. Naast het verzorgen van concerten en het verrichten van studie worden ook zangweekenden georganiseerd.

Het Valborg Ensemble
Samen met het Valborgkoor maakt het Valborg Ensemble deel uit van de Stichting Valborg. Dit ensemble bestaat uit twaalf geschoolde zangers en zangeressen waarvan er meerdere ook lid zijn van het Valborgkoor.
Regelmatig werken we met het Valborg Ensemble samen. Dit resulteert in afwisselende en boeiende concerten.
Klik hier voor hun website waarop o.a. hun concertagenda te vinden is.

Samenwerking met het Weidler Kwartet

Vanwege de bijzondere klankkwaliteit van hun instrumenten bestaat er binnen het Valborgkoor en het Valborgkoor Internationaal een voorkeur om met het Weidler Kwartet samen te werken.

Dit strijkkwartet bespeelt instrumenten waarvan de ontwikkeling aan het begin van de vorige eeuw begonnen is. De vioolbouwers Karl en Hartmut Weidler voerden, hiertoe geïnspireerd door Franz Thomastik en Rudolf Steiner, wijzigingen door in de bouw van de instrumenten waardoor er een ruimere, volle klank ontstond die dichterbij de menselijke stem staat.
Deze nieuwe klankmogelijkheden leidden in 1987 tot de oprichting van het Weidler Kwartet. Dit Nederlandse kwartet kreeg in veel Europese landen enthousiaste reacties van publiek en pers.

Samenwerking met het Weidler Orkest
Er is reeds verschillende malen opgetreden met het Weidler Orkest. De leden van dit orkest hebben verschillende Europese nationaliteiten. De strijkinstrumenten in dit orkest zijn voornamelijk
Weidler-instrumenten.